Groepslessen binnen en buiten

Rug- of bekkenklachten; je kunt er iets aan doen!

Zwangerschaps-bekkentraining

NIEUWE GROEP START 31 AUGUSTUS 2021 

8 dinsdagen van 10:00 tot 11:00 uur

Om te starten in deze training is het soms nodig (afhankelijk van evt. klacht) om eerst een paar keer individueel te oefenen.

Inschrijven na intake en oefentherapeutische diagnose.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Cursus inhoudt: Je leert door een goede houding tijdens het oefenen op oefenbal en oefenmat je bekken goed te ondersteunen, je ademhaling in te zetten voor ontspanning.

Je krijgt desgewenst goede tips en adviezen op maat maar je gaat vooral zelf voelen en ervaren wat je nodig hebt en je grenzen bewaken.

Bekken- en Bekkenbodemtraining (ook post- partum)

NIEUWE GROEP START 2 SEPTEMBER 2021

8 donderdag avonden van 20:00 tot 21:00 uur

Om te starten in deze training is het soms nodig (afhankelijk van evt. klacht) om eerst een paar keer individueel te oefenen.

Inschrijven na intake en oefentherapeutische diagnose.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.

Cursus inhoud: Eerst wordt je je bewust van de bekkenspieren en leer je hoe het bekken zich verhoudt tot een gezonde houding. Je doet oefeningen om het bekken te versterken en je (pijn)klachten te verhelpen. De bekkenbodemspieren zijn niet alleen het sluitstuk van het bekken maar vormen een mogelijke oorzaak van je klacht. Denk daarbij aan lage rugpijn, bekkenpijn en/of urine verlies. Door de bekkenbodemspieren goed te leren aanspannen en ontspannen op de juiste momenten tijdens je dagelijkse activiteiten kun je je dagelijkse activiteiten weer hervatten. Het doel van de cursus is dat je doorstroomt naar de sportieve activiteit die het beste bij jou past.

Trainingen in het Diemerpark

NIEUWE GROEP START 1 SEPTEMBER 2021

8 woensdagen van 9:30 tot 10:30 uur

Wil je weer beginnen met hardlopen? Doe dit dan volgens de methode Mensendieck bij Oefentherapie IJburg. Je moet minimaal 1 uur achtereen kunnen wandelen bij aanvang. Lichamelijke klachten of blessure gevoeligheid worden vooraf besproken en begeleid. We trainen in het Diemerpark.

Uitgebreide intake en begeleiding van oefentherapeute Suzanne, schrijf je hier in.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.

Vertrekpunt Oefentherapie IJburg aan de Maria Austriastraat 117

Cursus inhoud: Technisch verantwoord starten met kleine stukjes hardlopen met gebruik van maximale voetafwikkeling, bekkenbodemspier gebruik, bekkenstand, rechte rug strekking en armzwaai. Tijdens de trainingen wordt je lichaamshouding verbeterd.

LET OP:

  • Laat het 24 uur van te voren weten als je verhinderd bent te komen zodat het niet van het aantal vergoedingen die je hebt af gaat of hoeven we de kosten niet in rekening te brengen. Een Appje/sms-je met de afmelding volstaat.
  • Een groepsbehandeling van een uur wordt door de ziektekostenverzekeraar gezien als 1 vergoeding/zitting.
  • Indien je liever de vergoedingen bewaart voor individuele therapie of indien je geen vergoedingen meer over hebt kun je er voor kiezen een factuur te ontvangen aan het eind van de maand. Het bedrag dat je betaalt per groepsbehandeling is 15,- euro.
  • Mocht het nodig zijn individuele begeleiding te krijgen doordat dit meer tijd vergt moet daar een aparte afspraak voor gemaakt worden.

Schroom niet te bellen of mailen met vragen!
Vriendelijke groet Suzanne