Inge Vogelaar

Oefentherapeut

Mijn naam is Inge. In 2002 studeerde ik af als oefentherapeut Mensendieck. Bijna 20 jaar lang heb ik mijn eigen praktijk gehad in Hoorn. Maar het werd tijd voor een nieuwe stap. Als bekkenoefentherapeut kom ik het team van oefentherapie IJburg versterken.

Ik specialiseerde me in bekken(bodem)oefentherapie en adem- en ontspanningsmethoden. Steeds vaker zag ik (aanstaande) moeders worstelen met onrealistische verwachtingen, perfectionisme en onzekerheden. Deze cliënten hadden wat meer begeleiding nodig, dan ik als oefentherapeut kon bieden. Maar de stap naar een psycholoog vonden ze vaak te groot. Het leek mij geweldig als ik zélf passende zorg kon aanbieden.

Ik besloot door te studeren en in 2008 rondde ik de Masteropleiding gestalttherapie (psychologische begeleiding) af. Als paramedicus heb ik hierdoor aandacht voor zowel de lichamelijke als de psychische aspecten van de gezondheid van mijn cliënten.

Ik vind het belangrijk om deskundige en laagdrempelige zorg te leveren op thema’s waar vrouwen niet zo makkelijk over praten. Denk hierbij aan angstklachten, stress en spanningen in het (aanstaande) moederschap, bekken(bodem)problematiek en urine-incontinentie.

Op dinsdag en vrijdag werk ik bij oefentherapie IJburg.

De andere dagen begeleid ik vrouwen na het verlies van hun kindje tijdens de zwangerschap (www.miskraamtranen.nl) en ben ik moeder van 2 kinderen.