Roos Homburg

Oefentherapeut

Oefentherapeut Cesar en Kinderoefentherapeut AGBcode: 07-189025

Sinds 2019 ben ik werkzaam als kinderoefentherapeut bij oefentherapie Ijburg.  

In de afgelopen jaren heb ik mij verdiept op het gebied van de motorische ontwikkeling en schrijfontwikkeling van het jonge kind. Ik sluit daarmee goed aan bij het werken op de scholen in IJburg.

Ik vind het belangrijk dat kinderen met plezier naar de therapie komen. Samen met het kind oefenen ik het schrijven op speelse wijze zodat het kind met gemak en plezier kan schrijven. Door te schrijven leer je sneller en beklijft geleerde stof beter. Als het schrijven moeite kost, heb je geen ruimte meer om te focussen op de leerstof (bijvoorbeeld rekenen en spelling). Een vloeiend handschrift kan een positief effect kunnen hebben op de leerprestaties en het zelfvertrouwen.

Ook ben ik thuis in vragen over sensorische integratie problematiek bij kinderen. Het komt veel voor dat kinderen moeite hebben met stilzitten of concentreren in de klas, hoe hard ze ook hun best doen. Dit kan veel frustratie en energie kosten. Samen met kind, ouders en leerkracht kijken we hoe het kind het beste kan ondersteunen in de (senso-) motoriek, zodat hij/zij met plezier en zelfvertrouwen kan ontwikkelen.

Het samenwerken met kinderen, leerkrachten en ouders brengt mij veel plezier. Ik krijg veel voldoening als kinderen weer stralend naar school gaan en met trots hun schrijfschrift laten zien.

Ik ben aanwezig op de praktijk, de Willibordschool IJburg, het Montessori Kind Centrum Zeeburgereiland en het Dalton Kind Centrum de Kleine Kapitein.

Roos is aanwezig op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.