Roos Homburg

Oefentherapeut

Oefentherapeut Cesar en Kinderoefentherapeut AGBcode: 07-189025

Sinds 2019 ben ik met veel plezier werkzaam als kinderoefentherapeut bij oefentherapie IJburg. Ik hou van het werken in een team en ik krijg energie van het bezig zijn met praktijkgerelateerde taken en de schrijftijgertraining.

Ik vind het belangrijk dat kinderen met plezier naar de therapie komen. Samen met het kind oefenen we op speelse wijze zodat het kind met gemak en plezier kan ontwikkelen.

In de afgelopen jaren heb ik mij verdiept op het gebied van de motorische ontwikkeling en schrijfontwikkeling van het jonge kind. Ik sluit daarmee goed aan bij het werken op de scholen in- en rondom IJburg.

Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in de ontwikkeling van baby’s. Ik werk nauw samen met het consultatiebureau om ouders en kind zo goed mogelijk te helpen met de ontwikkeling. Ik ondersteun bij het behalen van de motorische mijlpalen, voorkeurshoudingen en afplattingen van het hoofd.

Ik ben beschikbaar voor leerkrachten wanneer er sensorische integratie problemen zijn bij kinderen. Het komt veel voor dat kinderen moeite hebben met stilzitten of concentreren in de klas, hoe hard ze ook hun best doen. Dit kan veel frustratie en energie kosten. Samen met kind, ouders en leerkracht kijken we hoe het kind het beste kan ondersteunen in de (senso-) motoriek, zodat hij/zij met meer gemak en plezier kan ontwikkelen.

Ik ben aanwezig op de praktijk, het Montessori Kind Centrum Zeeburgereiland en het Dalton Kind Centrum de Kleine Kapitein.

Roos is aanwezig op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.