Rosa Jongsma

Oefentherapeut

Oefentherapeut Mensendieck, kinderoefentherapeut en slaapoefentherapeut.
AGBcode: 07-999429

Sinds 2003 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck. Van 2003 tot 2005 ben ik werkzaam geweest in Indonesië en Maleisië; ik werkte met lokale fysiotherapeuten om kinderen met handicaps vaardigheden te leren en kwaliteit van leven te verbeteren.

In 2006 kwam ik terug naar Nederland en nam ik een praktijk over in Amsterdam West en specialiseerde ik mij als bekkenoefentherapeut. Begin 2011 begon ik mijn praktijk op IJburg aan de IJburglaan en specialiseerde ik mij als kinderoefentherapeut. In november 2016 opende ik de huidige praktijk aan de Maria Austriastraat op IJburg en specialiseerde ik mij als slaapoefentherapeut.  Ik werk heel graag met kinderen en hun ouders, ik krijg veel voldoening als ouders inzicht krijgen in hun situatie en samen een plan formuleren waardoor stappen naar verbetering worden gezet. Ik kijk samen met ouders en kind naar de verschillende invloeden die er meespelen en baseer daar een plan van aanpak op. 

Daarnaast heb ik afgelopen jaren veel kinderen en ouders kunnen helpen waarbij het plassen en/of poepen niet goed ging. Veel meer kinderen dan wordt gedacht hebben plasongelukjes of poepen in hun broek, regelmatig is obstipatie hier de oorzaak van. Schroom niet om hulp te zoeken, het begint met weinig klachten en af en toe een ongelukje maar kan serieus een groot probleem voor t kind worden.

Neem gerust contact op voor vrijblijvende informatie.

Ik ben werkzaam op de praktijk, basisschool Laterna Magica en de basisschool Zuiderzee.

Ik ben aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.