Rosa Jongsma

Oefentherapeut

Oefentherapeut Mensendieck, kinderoefentherapeut en slaapoefentherapeut.
AGBcode: 07-999429

Bijna 20 jaar werk ik als oefentherapeut Mensendieck. Vanaf 2003 tot ben ik bijna 3 jaar werkzaam geweest in Indonesië en Maleisië; ik werkte met lokale fysiotherapeuten om kinderen met handicaps vaardigheden te leren en kwaliteit van leven te verbeteren.

Sinds 2006 nam ik een praktijk over in Amsterdam West en specialiseerde ik mij als bekkenoefentherapeut. Begin 2011 begon ik de praktijk op IJburg aan de IJburglaan en specialiseerde ik mij als kinderoefentherapeut.

In november 2016 opende ik de huidige praktijk aan de Maria Austriastraat op IJburg en specialiseerde ik mij als slaapoefentherapeut.  Ik werk heel graag met kinderen en hun ouders, ik krijg veel voldoening als ouders inzicht krijgen in hun situatie en samen een plan formuleren waardoor stappen naar verbetering worden gezet. Ik kijk samen met ouders en kind naar de verschillende invloeden die er meespelen en baseer daarop een plan van aanpak. 

Daarnaast heb ik afgelopen jaren veel kinderen en ouders kunnen helpen waarbij het plassen en/of poepen niet goed ging. Veel meer kinderen dan wordt gedacht hebben plasongelukjes of poepen in hun broek, regelmatig is obstipatie hier de oorzaak van. Schroom niet om hulp te zoeken, het begint met weinig klachten en af en toe een ongelukje maar kan serieus een groot probleem voor t kind worden.

Neem gerust contact op voor vrijblijvende informatie.

Ik ben werkzaam op de praktijk en op verschillende basisscholen. 

Ik ben aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Mijn registratie in up to date.